Kerberová ve finále Wimbledonu porazila Serenu a slaví třetí grandslamový titul!

14. 7. 2018, 19:08
Aktuality 55
WIMBLEDON ŽENY - Angelique Kerberová ve finále Wimbledonu porazila dvakrát 6-3 sedminásobnou šampionku Američanku Serenu Williamsovou a získala třetí grandslamový titul v kariéře. Třicetiletá Němka navázala na předloňské triumfy na Australian Open a US Open.
Angelique Kerberová

Kerberová měla v souboji bývalých světových jedniček od začátku navrch a ani na okamžik nedovolila zkušené Američance dostat se do zápasu. V prvním setu šestatřicetileté Williamsové sebrala třikrát podání a ve druhé sadě získala jediný a rozhodující brejk v šestém gamu.

Kerberová soupeřce oplatila porážku z finále Wimbledonu v roce 2016 a připravila ji o šanci vyrovnat ziskem 24. grandslamu rekord Australanky Margaret Courtové. Navíc se stala první německou vítězkou slavného turnaje od triumfu Steffi Grafové v roce 1996.

"Je to splněný sen, za ty dva týdny jsem si tady užila každou vteřinu," řekla Kerberová. "Věděla jsem, že proti Sereně musím předvést to nejlepší. Musím ale pogratulovat i Sereně ke skvělému návratu, protože ona je skvělý člověk a je pro všechny inspirací. Jsem přesvědčená, že brzy získá další grandslam," dodala.

Williamsová má i přes porážku za sebou úspěšné vystoupení v Londýně, protože před deseti měsíci porodila dceru, měla vážné zdravotní problémy a Wimbledon byl teprve jejím čtvrtým turnajem od návratu na kurty.

"Dneska jsem hrála pro všechny mámy na světě. Snažila jsem se, ale Angelique byla neskutečná," uvedla po svém jubilejním 10. wimbledonském finále sedminásobná šampionka Williamsová, jež na londýnské trávě prohrála poprvé po sérii 20 výher. Na grandslamech patnáctizápasovou šňůru neporazitelnosti.

"Mám za sebou fantastický turnaj. Vůbec mě totiž nenapadlo, že bych mohla dojít až takhle daleko," přidala. "Proto ani nemůžu být zklamaná, i když trošku samozřejmě jsem," prohlásila Williamsová.

Bývalá světová jednička Kerberová si ve světovém žebříčku polepší z 10. na 4. místo. Serena vyletí o 153 příček na 28. místo.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn, Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
sobotní výsledky (14. 07. 2018)
• Dvouhra žen - finále •
Kerberová (11-Něm.) - S. Williamsová (25-USA) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

55
Přidat komentář
Nola
Angie este dodatok, bola si tu podcenovana, prehravala si zapasy ako na beziacom pase, klesla si niekde do 3 desiatky, ale sampionka sa vratila, nie je dolezite urvat NO1, bez pridanej hodnoty, dolezite je vstat z popola a vsetkym dokazat, ze ten post NO1 bol uplne legitimny az po zisku GS baby.....
Reagovat
janek_da
víš, kdy se to zlomilo? Najednou dokázala postoupit do finále v Chalestonu. A tam obrátila zápas s Keys
Reagovat
Nola
super, nevidela som ani lopticku, poklona velka
Reagovat
janek_da
tady máš jeden suprový od Sereny

https://media.giphy.com/media/WwBaO7E2oZ03vaPnMx/giphy.gif
Reagovat
Frick
Tak nějak nenápadně se z ní stala velká šampionka o který se nyní deifitivně dá říct, že dosáhla v kariéře větších úspěchů než Petra. Tedy zatím.
Reagovat
Frick
Já nevim, řekli byste o ní, že je lepší/nadanější tenistkou než Petra?
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
Frick
No a chybí jí RG ke kariérnímu GS.
Reagovat
EllNino
podobný osud jako Li Na :) ... Petra ji ještě trumfne, věřim tomu
Reagovat
smazaný uživatel
a veri v to jeste Sloane, Mad, Garbina, Jelena, Simona, Carol, Karolina, Elina, a ted se tam riti do toho drave mladi jeste... Naomi, Aryna, Danielle, Kata, Sofie a buh vi kdo jeste...a ta Angie take nebude chtit rict sve posledni slovo, ani ta Serena, nebo Vika, a dotoho vseho se jeste chce vlozit Marie...a ted jeste ty jine Cesky, a najednou se ti objevi Sasnovic a skrizi plany favoritce, a Julca ti dojde najednou do SF...
...kdeze ty lonske snehy jsou, a to jsem jeste nezminil tu Ash,...ale jo, verit se asi v to musi, nic jineho v tom WTA ti ani nezbyva:)
Reagovat
EllNino
tak co mám dělat ? :D stejně tu o tom jenom plkáme, tak proč bych nemohl věřit
Reagovat
janek_da
základem lidského bytí jsou pochyby, ne víra
Reagovat
blixa
V poslední době mám dojem, že základem lidského bytí je blbost ;-)
Reagovat
151bar151
Kerberová pro mě trochu takovej ženskej Wawrinka, tomu zase chybí jenom Wimbledon :D
Reagovat
151bar151
Jasně, na GS je to 3-2, ale Kerberová nevyhrála ani jeden Premier Mandatory, Petra má 8 a k tomu třeba i jedno WTA Finals. A celkově titulů má taky víc.
Reagovat
EllNino
Petra vyhrála v podstatě, co se dalo, ikdyž má v uvozovkách "jen" ten Wimbledon, Angie je v tomhle ohledu komplexnější, ale je fakt, že těch titulů opravdu moc neposbírala :) ... ale 3 GS je už poměrně dost :)

Petra má ale celkem hodně těch P5 a Mandatory, což je kvalitativně skoro na úrovi těch GS, ikdyž samozřejmě taky ne, jsou tam jiné možnosti, pravidla, jiná atmosféra a tak ... ale ta špička je tam většinou na všech
Reagovat
tommr
nesmí se ale taky zapomínat, že Kerberová byla dlouho světovou jedničkou o čemž se Petře může jenom zdát ...

Po dnešku už je bohužel nepochybný, že Kerberová má lepší kariéru než Petra. Doufejme, že jenom zatím a že Petra ještě nějaký úspěchy přidá a ještě jí trumfne ...
Reagovat
EllNino
to je dost subjektivní, která měla "lepší" kariéru...pro Petru jako pro velkou srdcařku hodně znamenají třeba i fedcupové triumfy, které konkrétně pro ni mají hodně velkou cenu, ač už se to ve světě třeba moc nenosí ... určitě je ráda třeba za vyhraný TM, čímž v podstatě potvrdila, že byla nejlepší hráčkou 2011, ač bodově vyšla Caroline lépe tehdy o pár, ale určitě velmi důležitý (pro ni) byl pražský turnaj, a to je jen International ...samozřejmě Wimbledony, tím se zařadila mezi legendy tenisu navždy ... a jsou to spíše takové ty tituly spojené s nějakým příběhem, které se nedají vyčíslit ani bodově ohodnotit ... že vůbec ještě může hrát, že vůbec po té hrůze může být konkurenceschopně v top 10, že dokáže stále vyhrávat velké tituly ... a další faktory ... takže ano, výsledkově a žebříčkově má asi lepší karieru Angie, ale Petra si myslím, že už to teď hodnotí trochu jinak
Reagovat
LukasH
Co se týká GS, tak samozřejmě Angelika. Už jenom proto, že hrála ty velký zápasy se Serenou ve finale. U Petry mě totiž nejvíc mrzí, že od čtvrtfinále se Serenou ve Wimbledonu 2012 přestala tvořit konkurenci na GS. V tý době bylo trio Maria, Serena, Vica na absolutním vrcholu a Petra, ač stabilní členka top 10 byla úplně mimo. Přitom by to mohly být úžasný bitvy..třeba min. rok na USO s Mugu nebo pak s Venus.
Reagovat
lars
"Dneska jsem hrála pro všechny mámy na světě. Snažila jsem se, ale Angelique byla neskutečná," uvedla Serina
to je blabol. Kerber nehrala neskutecne.
Kdyby Serina vyhrala titul, tak by se o nej nedelila s ostatnimi mamami na svete. Naopak chtela mit pro sebe o 1 GS titul vic.
Reagovat
FulnekUltras
Tak její cíl je teď samozřejmě 25. Kdyby nic jiného, tak z hladu po titulech by si z ní mohly mnohé mladší vzít příklad.
Reagovat
Ma3ek
Angie fandim ale Serena vyzerala pohybovo ako by bola znovu tehotná:)
Reagovat
FulnekUltras
tohle už lepší nebude - všechno teď záleží na psychice soupeřek a jak proti ní dokážou hrát do stran - pokud zahrají připokákle na střed, vrátí se jim samozřejmě úder s téměř mužskými parametry
Reagovat
LukasH
Ne ne. Serena byla dneska nervózní. Řekla, že se chce zlepšovat a já tomu věřím. Pořád je brzy. Dneska hrála připo.sraně. Odepisovala se i v roce 2012 po FO. A jak to pak bylo, všichni víme.
Reagovat
FulnekUltras
pokud tenisový bůh, WADA a psychická labilita soupeřek dovolí, je mi jasné, že ještě 2 GS může KAMÁNda eSeSeSER klidně přidat
Reagovat
151bar151
Nepij už tu okenu prosím.
Reagovat
Jabadu
Sereno! Tohle je varování. Nejezdi do Prahy. S o generaci mladšími hráčkami se už nebudeš moci měřit.
:-)
Reagovat
EllNino
Angie nejde nepřát, 3. GS z třech různých povrchu, nádhera ... Petro, je čas vyrovnat krok :)
Reagovat
LukasH
Jj, Angelika je velká sympoška. Já měl dlouho problém s jejím stylem hry. Přišlo mi neuvěřitelný, že produkuje takový údery a sedí při tom na zemi. :D Ale funguje to. A ze stáda defenzivních hráček je ona nejaktivnější.
Dalo se čekat, že všechny ty holky, co vyřadily favoritky, nakonec narazí na zdi.:-)
A teď Petra!!!:-)
Reagovat
151bar151
Ehm, AO a USO jsou oba na tvrdým povrchu. Takže 3 GS z 2 různých povrchů. :)
Reagovat
EllNino
já měl napsat z třech různých turnajů :) ale tak povrchů taky, AO a US Open se hrají ne různých površích :)
Reagovat
FulnekUltras
v prvním kole Andělku pěkně nastartoval. Hodně příjemný návrat ve 33 letech - a netřeba se věku lekat víc než je zdrávo.

https://www.youtube.com/watch?v=pt8cgEmduFk
Reagovat
Dobry-den
No vidíte to. Nakonec vyhrála hráčka top 10 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=8RCe7nJKdjs
Tak za rok v hlavní soutěži :-)
Angie jediný set ztratila s vítězkou loňské juniorky.
Reagovat
com
Dneska si mohla vyhrat Wimbledon k svatku Karolina, tak snad za rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za rok bude mít v sobotu 13.7. svátek Markéta.
Reagovat
com
tak ze by vyhrala Vondrousova :D
Reagovat
Dobry-den
Ta se spíš bude plácat tak ve třetí stovce a ne ve Wymbledonu -_-
Reagovat
LukasH
To by musela mít nejdřív trochu odhodlání a nepodceňovat soupeřky.
Reagovat
FulnekUltras
Plechlendl musí hlavně honem rychle něco udělat se svým pěším tenisem a podle srdečních možností i s hrdlohrabem.
Reagovat
FulnekUltras
a v tom jsou Němci fakt dobří. Pak ta práce taky úplně jinak vypadá. A cikánské hřadlo za Moratuglem jen protahuje ksichty. ;-)
Reagovat
Mayo
Tenis je hra, ktorú hraju dve a na konci sa vždy raduje Nemka.
Reagovat
lars
Jako Nemci na MS ve fotbalu ? :)
Reagovat
Jabadu
No tak "Němci", že?
My nesmíme ani naznačovat!
:-)
Reagovat
Fandina
Angelice. Přiznám se, že jsem si myslela, že vyhraje Serena, ale viděla jsem druhý set a Angel byla lepší a věřím tomu, že na její obnovené dobré formě má i svoji zásluhu trenér Fissette. Na O2 TV Tenis jsem několikrát viděla šot, který se oboum věnuje. Takže gratulka Kerber, hrála pěkně.
Reagovat
Mayo
Fenomenálna tenistka.
Reagovat
LukasH
Angelika všechny GS vyhrála až po 28. narozeninách. Inspirace pro Petru, že nikdy není pozdě (kór když tvrdí, že ta stara Petra je pryč).:-)
Reagovat
Kozoroh
Petra se musí naučit vyhrávat bez Vaňka, jinak může na GS titul zapomenout.
Reagovat
LukasH
To je pravda.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že se na tom průběžně pracuje. ;-)
Reagovat
PetaM
Petra nemá šanci vyhrát GS.

AO - příliš velké vedro.
RG - antuka.
W - už jsem tady vyhrála, měla bych tady vyhrávat každý rok, obrovský tlak.
USO - nikdy se mi tady nedařilo, nemám ráda ruch New Yorku.

Navrhuju přesunout všechny GS. :D :D Aspoň po zbývající dobu, kdy bude Petra hrát ... :D
Reagovat
tommr
nebo udělat GS z Madridu ... :)
Reagovat
LukasH
Nepomůže nic. Petra by jedině musela mít Alzheimera, aby vždycky zapomněla, že hraje na GS :D:D
Reagovat
svetova.dvojka
To je tedy blesková zpráva... asi hodinu po zápase, vy byste mohli komentovat šnečí závody úplně v klidu...
Reagovat
Kozoroh
Z dnešní výhry Angie by měla mít radost i Martina Navrátilová. Serena se k ní nepřiblížila na rozdíl jednoho titulu. Steffi Grafová taky, jak ona, tak Serena mají 7 singlových vavřínů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist